У листопаді Фонд держмайна продасть ще 10 спиртзаводів

Поділитися:

У Фонді державного майна України заявили, що до продажу готуються ще 10 об’єктів спиртової галузі. Так, в листопаді планують продати Хоростківський МПД, Бершадський МПД, Лужанський МПД, Козловський МПД, Марилівський МПД – інформація про них вже на Prozorro.Продажі.

Відомо, що початкова вартість реалізації лотів – від 8 до 54 млн гривень.

“У жовтні, всього лише за півмісяця, ми взяли відмінний розгін. Шість об’єктів ДП« Укрспирт »вже знайшли нових власників на приватизаційних аукціонах, і принесли до державного бюджету понад 268 млн гривень. Ціна, яку формує ринок, і яка злітає іноді і в два-три рази – ось головна характеристика, поки об’єднує спиртову приватизацію “, – підкреслив глава ФДМУ.

Нагадаємо, що вартість кожного заводу окремо складалася після перевірки всіх активів, експертної оцінки та інших необхідних процедур. Відомо, що ціна на об’єкт часто стає у багато разів вище, оскільки її диктує реальний ринок. За попередній місяць ФГІЮУ реалізував 6 підприємств, а загальна сума аукціонів склала 268 млн грн.

Раніше повідомлялося, що з початку приватизації спиртових заводів в Україні, держава вже виручила 158 мільйонів гривень. На останніх торгах з продажу Овечацького спиртового заводу, що у Вінницькій області, за право придбання підприємства змагалися 5 приватних компаній.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу