У липні Україна підпише меморандум з МВФ на 1,2 млрд. дол.

Поділитися:

В уряді України заявили, що у другій половині липня буде підписано черговий меморандум про надання траншу макрофінансової допомоги в розмірі 1,2 млрд євро від Європейського союзу.

Як заявили в Кабміні, щодо відставки голови Нацбанку МВФ відреагував напружено, але стримано. Однак співпраця з європейською стороною триває.

“Європейські партнери, міжнародні фінансові організації, очікують рішення щодо керівника спокійно, і, що дуже важливо, ми продовжуємо роботу, з Європою. Уже в 20-х числах липня, я сподіваюся, ми підпишемо черговий меморандум про надання наступного траншу макрофінансової допомоги в розмірі 1,2 млрд євро від Європейського союзу “, – заявили у відомстві.

Нагадаємо, що відставка голови Національного банку Якова Смолія серйозно не вплинула на відносини України з міжнародними партнерами. Кабінет міністрів продовжить співпрацю з МВФ і Європейським союзом. Заявив Прем’єр міністр України.

Раніше повідомлялося, що в Міжнародному валютному фонді знизили прогнози стосовно обвалу світової економіки в 2020 році. Очікується, що в наступному році відновлення буде повільним.

Згідно з наданими даними, що економіка знизиться на 4,9 відсотка в 2020 році. Це на 1,9 відсоткових пункти менше, ніж говорили в квітні.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу