У липні пенсіонерів знову чекає індексація пенсії

Поділитися:

В наступному місяці українських пенсіонерів очікує чергова індексація пенсій. Виплати підвищать тим, хто не отримав доплати в травні.

У Пенсійному фонді України уточнили, що до пенсії в 1712 гривень додасться 57 гривень, тобто мінімальна пенсія складе 1769 гривень.

Дещо менше отримають ті громадяни, які недобрали необхідний робочий стаж – рівень соцпенсії становить 1712 гривень. Таким пенсіонерів по Україні налічується 80 тисяч.

Варто уточнити, що після липневої індексації, наступна буде проведена в грудні. До пенсії додадуть тим людям, які отримали надбавку в липні.

У Кабінеті міністрів хочуть підняти виплати тим українцям. хто заробив 35-річний робочий стаж. За додатковий рік роботи будуть доплачувати 1 відсоток від мінімальної пенсії, тобто по 17,12 гривень.

Нагадаємо, що індексація – механізм перегляду розміру виплат в бік зростання. Вона дозволяє частково або повністю відшкодувати подорожчання споживчих товарів і послуг.

Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України прийняв постанову, згідно з яким, пенсія за віком призначатиметься автоматично, а облік трудової діяльності буде відбуватися в електронній формі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу