У Кабміні пояснили, як будуть карати за борги по комуналці

Поділитися:

З 1 жовтня 2020 року українців очікують жорсткі заходи, якщо не сплачувати комунальні послуги.

У прес-центрі Міністерства розвитку громад і територій пояснили, що це неправильно, коли одна людина шляхетно платити всі рахунки, а інший не звертає уваги на борги, створюються нерівні умови.

Відомо, що для боржників буде діяти реструктуризація боргів, якщо борги перевищать суму, яку встановив Кабмін, за кожним видом комунальних послуг. В такому випадку борг можна буде погасити протягом п’яти років. При цьому, субсидії не будуть забирати у тих, хто скористається правилом реструктуризації.

Також можуть обмежити право виїзду людини за межі України, водіння транспортом, користуванням зброєю.

У Міністерстві відзначили, що законопроект вже встиг покритися сумнівними історіями. Наприклад, про те, що за борги будуть відбирати квартири, 50 відсотків зарплати, і про те, що найбільше постраждають малозабезпечені сім’ї. Однак, в першому випадку звернення про стягнення подається тільки, якщо сума становить понад 20 розмірів мінімальної зарплати. Що стосується зарплат, то і цього можна уникнути, оформивши договір на реструктуризацію. По незахищеному прошарку населення так само, незабаром створять комісії, які і будуть розбиратися в таких питаннях.

Уточнимо, що до Верховної Ради внесено законопроект 3613 «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення порядку погашення заборгованості споживачів з оплати житлово-комунальних послуг».

Раніше писалося, що українці будуть платити величезні штрафи за борги по комунальним послугам. При чому людей будуть змушувати оплачувати їх жорстоко в буквальному сенсі, вираховуючи з зарплат і пенсій. Також можуть накласти заборону на майно, а в деяких випадках і відібрати квартиру.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу