У Фонді по боротьбі з коронавірусом медицині дісталося менше 25% коштів

Поділитися:

Аналітиками StateWatch було підраховано, що на сферу охорони здоров’я з Фонду для боротьби з пандемією з часу його створення в цілому різним розпорядникам-медикам було виділено тільки 24,7% його коштів.

Згідно з підрахунками експертів, Міністерство охорони здоров’я використало трохи менше 62 відсотків коштів, виділених на забезпечення готовності і реагування його лабораторних підрозділів на спалахи коронавіруса, а також всього 2 відсотка від суми, виділеної з фонду, на закупівлю засобів індивідуального захисту (ЗІЗ).

В даний час, наприклад, потреба в нітрилових рукавичках і захисних окулярах задоволена тільки на 0,66 відсотка і 14,7 відсотка відповідно, потреба в костюмах біологічного захисту – на 6,3 відсотка, а ізоляційні одноразові халати взагалі не закуплені.

За словами експертів неурядової організації, звернення щодо виділення коштів з фонду, що надійшли Уряду від різних розпорядників коштів від медицини на суму близько 23,652 млрд грн, не були задоволені або знаходяться на розгляді.

Так з 22 квітня до 15 вересня Уряду надійшло 37 звернень про виділення коштів з фонду, з яких задоволено 12.

Серед звернень, що залишаються не задоволеними, – запити МОЗ та облдержадміністрацій, що стосуються потреби у закупівлі товарів, робіт і послуг, необхідних для боротьби з поширенням COVID-19.

Зокрема, Кабмін не підтримав звернення Чернівецької ОДА про виділення 204 млн грн на закупівлю медобладнання, спецтранспорту та ремонт обласної лікарні ; звернення Черкаської ОДА з проханням виділити 36,3 млн грн на закупівлю медобладнання; звернення Харківської ОДА про виділення 616 млн грн і Полтавської ОДА – на виділення 686,3 млн грн для боротьби з коронавірусом; звернення Івано-Франківської ОДА про виділення 446,1 млн грн на доплату медикам та іншим працівникам, зайнятим в боротьбі з COVID-19, і на закупівлю медобладнання.

Нагадаємо, ще в квітні місяці планувалося, що Фонд по боротьбі з коронавірусною інфекцією складе 66,3 мільярда гривень.

Також ми інформували, що за розпорядженням Кабінету міністрів України, Державна аудит служба повинна провести перевірку використання коштів коронавірусного Фонду.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу