У Держгеокадастрі зайнялися складанням земельного «Форбс»

Поділитися:

У Держгеокадастрі зайнялися аудитом українських земель напередодні відкриття ринку землі. За підсумками свого моніторингу відомство збирається скласти власний список «Форбс», як повідомляє прес-служба організації.

Відзначимо, що відповідну інформацію державна організація оприлюднила за підсумками конференції Grain Ukraine 2020. Limited Edition. Головною темою зустрічі було питання відкриття ринку землі.

У відомстві назвали відкриття майбутнього ринку і супутні заяви про грабіж українців звичайними спекуляціями, так як на ділі громадян обкрадають через різні тіньові схеми.

«Кількість схем через підставних осіб, механізми ОСГ, фіктивний ПДВ, процвітав грабіж держпідприємств. Потрібно припинити обманювати людей», – йдеться в повідомленні прес-служби.

Також незабаром в Держгеокадастрі опублікують власний “Форбс”, в якому кожен українець чітко побачить, скільки землі знаходиться у власності того чи іншого чиновника/підприємця.

Нагадаємо, що Всесвітній банк захотів допомогти з проведенням технічного аудиту в Державній службі України з питань геодезії, картографії та кадастру, який не проводився вже 10 років. І це після того, як в квітні 2020 Верховна Рада відкрила українцям доступ до даних геокадастрів.

Тим часом, Кабінет міністрів дозволив подавати документи для реєстрації земельних ділянок в органи Госгеокадастра онлайн з 10 червня.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу