У Держгеокадастре розповіли, як будуть роздавати землю

Поділитися:

У Держгеокадастрі розповіли подробиці того, як сільськогосподарські землі України будуть переходити з державної власності на баланс українських громадян. Відзначимо, що сама процедура переходу землі має відбутися вже після проведення місцевих виборів, які були призначені на 25 жовтня.

Вказується, що процедура переходу українських земель буде відбуватися відповідно до статті 117 Земельного кодексу України. Раніше указ про це підписав президент України Володимир Зеленський.

“Фактично Держгеокадастр добровільно відмовиться від державних земель і передасть їх громадам, а вони зареєструють їх як свою власність в рамках нових адміністративно-територіальних кордонів і стануть повноцінними господарями цієї землі”, – йдеться в повідомленні відомства.

Очікується, що процедура здійснитися до кінця поточного року. Тобто на її реалізацію залишилося декілька місяців. В цілому це буде бюрократичний процес, за підсумком якого вся земля матиме перейти до власності народу.

Нагадаємо, що вже до 7 липня поточного року Держгеокадастр (Державний земельний кадастр) вніс докладні відомості про більш ніж 14 млн. (14,6) ділянок землі сільськогосподарського призначення.

Всього ж до сьомого липня головна земельна служба країни внесла відомості про майже 22 млн. (21,8 млн) Ділянок землі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу