У держави є гроші на поліцію, а на шахтарів – немає

Поділитися:

Українські експерти обурені ситуацією розподілу державних коштів щодо шахтарів. Про це повідомляє політолог Валентин Гайдай для ЗМІ.

За словами фахівця, в той час, як держава продовжує вкладати гроші в силові органи, і поліцію ті ж шахтарі отримують вкрай маленькі зарплати. І це з урахуванням того, що у держави є перед працівниками велика заборгованість.

«Держава зобов’язана знайти кошти для погашення боргів як перед шахтарями. Так і перед бюджетниками. Наприклад, на фінансування поліції гроші знайшли. Залучили західних інвесторів, які профінансували поліцію», – заявив він.

При цьому за словами експерта, ефективність першої та другої галузі абсолютно різна, адже в той час, як українські шахти працюють, Україна є лідером серед найнебезпечніших країн Європи.

Тим часом робота шахтаря не менше небезпечна ніж правоохоронця, тому що в Україні майже немає модернізованих шахт, які могли б дозволити зберегти здоров’я працівникам.

Нагадаємо, що влітку в Міністерстві енергетики України заявили про підготовку пілотного проекту щодо закриття шахт в одному з міст за німецьким досвідом.

Цей пілотний проект буде реалізований як для вирішення соціальних, екологічних питань, так і для забезпечення роботою тих людей, які проживають в такому моногороде.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу