«Турбоатом» та «Електроважмаш» об’єднають у грудні

Поділитися:

У грудні 2021 року харківські промислові гіганти «Українські енергетичні машини» (колишня назва «Турбоатом») та «Електроважмаш» запрацюють як єдине підприємство, а з нового року матимуть єдиний баланс. Про це розповіло керівництво «Українських енергетичних машин».

Зазначається, що 1 грудня проведуть збори акціонерів «Українських енергетичних машин», де буде затверджено передавальний акт обох компаній. При цьому там наголосили на складній фінансовій ситуації «Електроважмашу». Йдеться про борг із заробітної плати перед працівниками підприємства. Проте в рамках об’єднання планують перерахувати від «Українських енергетичних машин» на «Електроважмаш» близько 40 мільйонів гривень для розрахунку з боргами за вересень-жовтень. На початку грудня перерахують гроші, якими повністю закриють борг за жовтень та частково за листопад.

«З 2 грудня робітники «Електроважмашу» будуть робітниками об’єднаної компанії. На 1 січня вже буде єдиний баланс. Всі борги – по зарплаті та кредиторські, ми приймаємо на себе», – зазначило керівництво підприємства.

Також проведено переговори з кредиторами та домовлено про реструктуризацію заборгованості із частковим погашенням у 2022 році. Заборгованість постачальникам становить близько пів мільярда гривен, без урахування кредитів та інших боргів.

У липні цього року Фонд держмайна ініціював приєднання «Електроважмашу» до «Турбоатома». У серпні уряд погодив це приєднання. «Турбоатом» внесено до списку об’єктів великої приватизації країни.

Раніше повідомлялося, що злиття двох підприємств має завершитися до кінця вересня.

Також ми писали, що у квітні «Електроважмаш» хотіли продавати «з молотка».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу