Ціни на зерно в світі йдуть вниз

Поділитися:

Викликане сприятливою погодою покращення стану посівів сої та кукурудзи в США та активне збирання пшениці опускають ціни на зерно нового врожаю, хоча закупівельна ціна на єгипетському тендері виросла, у порівнянні з попередніми торгами, на $2,7/тонна.

Про це повідомляють аналітики електронної зернової біржі Grain Trade.

Як зазначається, підвищення прогнозу виробництва пшениці в Росії отримало нове підтвердження. За даними Росстату, площі сівби озимої пшениці в країні у порівнянні з минулим роком виросли з 15,8 до 16,85 млн га, а ярої – з 12,26 до 12,56 млн га, що стане рекордним показником та на тлі вищої, ніж торік, врожайності дозволить зібрати історично великий врожай пшениці.

Нові прогнози врожаю в Росії та підсумки єгипетського тендеру, де перемогла переважно російська пшениця, посилили тиск на біржові котирування в США та ЄС.

Так, вересневі ф’ючерси борошномельної пшениці на MATIF впали на 2 євро/тонна, до 180,75 євро/тонна.

«На ціни тисне зміцнення курсу євро відносно долара до рівня 1,173 $/євро та прогнозоване експертами Strategie Grains зниження виробництва м’якої пшениці в ЄС у 2020/21 МР нижче рівня 130 млн тонн та її експорту нижче 30 млн тонн.

Ринок американської пшениці у вівторок знижувався, і вересневі ф’ючерси м’якої пшениці в Чикаго оновили тижневий мінімум. На ціни тисне викликане різким покращенням стану посівів падіння сусідніх ринків сої та кукурудзи, а також гарний стан посівів ярої пшениці.

Ми раніше писали про рекордні показники експорту зернових.

Так само писали, що ціни на зерно в портах почали рости.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу