Ціни на оренду житла не підніматимуться через комуналку

Поділитися:

Експерти важають, що в Україні ціни на оренду квартир не підніматимуться до кінця опалювального сезону.

Причиною цього є підвищення комунальних платежів, які оплачуються орендарями додатково. Мовляв, орендарі не зможуть платити за житло у разі його здорожчання.

В Асоціації фахівців з нерухомості вважають, що у 2021 році є два можливі розвитки сценаріїв. Згідно з першим, економіка потерпає від пандемії, зокрема, повноцінно не працює туристичний і ресторанний бізнес. А відтак, вартість оренди залишатиметься на тому ж рівні, навіть з подальшим зниженням. За другим сценарієм, на тлі пом’якшення карантину бізнес активізується, і може збільшитися попит на винаймані квартири.

Водночас, у серпні-вересні традиційно може зрости попит на оренду житла, головно, за рахунок напливу студентів у великі міста.

Раніше ми повідомляли, що станом на кінець 2020 року борги українців за послуги житлово-комунального господарства досягли 73 млрд грн.

Також ми писали, що Рада ухвалила законопроект про фінансовий лізинг, який передбачає довготривалу оренду житла, яка перейде у власність орендатора – тільки-но завершиться його дія.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу