«Центренерго» ризикує залишитися без вугілля

Поділитися:

Державна фіскальна служба 14 вересня випустила рішення про опису у податкову заставу майна ТОВ “ДТЕК” Добропіллявугілля “.

Відомо, що приводом для цього стало 27 млн ​​грн податкових боргів ТОВ. При цьому заборгованості як мінімум два роки, тому що перші рішення фіскалів про витребування грошей з «ДТЕК« Добропіллявугілля »датовані ще 2018 роком. У цьому контексті не дивно, що зараз терпець у ДПС лопнуло, і крім податкової вимоги на 27 млн ​​грн, Прийнято згадане рішення «про опис майна у податкову заставу».

Слід зазначити, що основними сировинними партнерами «Центренерго» стануть шахти вугільного об’єднання «Добропіллявугілля», які належать державі, але фактично експлуатуються вищезгаданим ТОВ «ДТЕК« Добропіллявугілля »Ріната Ахметова.

Однак компанія Ахметова ще півроку тому припинила платити орендну плату за використання держмайна. І якщо цей борг в «ДТЕК» «закрити» готові, то платити три десятка мільйонів гривень податкової у донецької групи бажання не було.

Проте завдяки опису майна ТОВ у податкову заставу, там фактично заблокували злиття орендованих донецькою групою держшахт «Добропіллявугілля» з «Центренерго». У «ДТЕК», налаштовані якомога швидше позбутися від непотрібного вугледобувного баласту, намагаються врятувати ситуацію як можуть.

Нагадаємо, що Холдинг ДТЕК з березня 2020 роки не платить державі за оренду 5 шахт Добропіллявугілля. Заборгованість перевищила 100 млн грн. Про це повідомив Фонд держмайна України.

Раніше повідомлялося, що за підсумками січня-вересня місяця державна енергогенеруюча компанія ПАТ «Центренерго» скоротила власні збитки і підвищила чистий дохід підприємства в порівнянні з результатами за 2019 рік. Про це свідчить відповідна звітність компанії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу