«Центренерго» обіцяє розрахуватися з шахтарями до кінця серпня

Поділитися:

До кінця поточного серпня «Центренерго» остаточно розрахується щодо заборгованості з українськими шахтарями. Про це повідомляє прес-служба компанії на сайті відомства.

Вказується, що вже до кінця поточного місяця компанія додатково перерахує шахтарям більше 400 млн гривень для того, щоб остаточно розрахуватися з шахтарями.

«Сподіваємося, ці кошти допоможуть шахтам збільшити видобуток, і як наслідок – знизити собівартість продукції і зробити умови праці шахтарів безпечніше», – йдеться в повідомленні компанії.

Також йдеться про те, що гроші будуть перераховані за рахунок тієї виручки, яку заробить підприємство від продажу з аукціону електроенергії.

Нещодавно відомство провело окремий перемовний процес з українським урядом з приводу відкритих кредитних ліній по частині перерахування грошей шахтарям. Вони закінчилися безрезультатно.

У компанії зазначили, що така проблема вимагає системних рішень з боку влади, які варто прийняти вже зараз.

Нагадаємо, що АТ «Центренерго» стало частково погашати поточну заборгованість перед українськими шахтарями. На це підприємство направило близько 216 млн грн.

Станом на серпень місяць борги ПАТ «Ценртенерго» за підсумками 2019 року борги стали перевищує номінальну вартість активів компанії на 1 мільярд 403 мільйони гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу