Транзит російського газу по Україні зріс на 50%

Поділитися:

За підсумками червня місяця транзит російського газу по Україні зріс на 50%, що пояснюється зупинкою роботи “Турецького потоку”. Про це повідомляє прес-служба Оператора ГТС.

Відзначимо, що ситуація пов’язана з плановими роботами на газопроводі, які тривали майже тиждень на протязі з 23 по 28 червня.

Завдяки цьому Росії довелося збільшити рівень закачування газу через напрямок ГВС Орлівка. Потік транзиту було збільшено з 0,2 до 4 млн куб. м на добу.

Для України це зіграло позитивну роль, так як за весь період червня місяця транзит газу по південним маршрутом газотранспортної системи (ГТС) України дійшов до значення в 26,5 млн куб. м.

Такий результат майже на 50% быльший від попереднього результату за травневий період.

“Це в черговий раз доводить, що ГТС України є важливою для забезпечення безперебійних поставок газу в країни Південної Європи”, – відзначаються в повідомленні відомства.

Також оператор підкреслює переваги української системи транзиту, вказуючи, що вона побудована більш гнучким чином і виключає ситуації, які можна спостерігати на прикладі транзиту через “Турецький потік”.

Як відомо, Україна розірвала залежність від Росії, але при цьому зіткнулася з проблемою залежності від імпорту газу, потреби збільшення внутрішнього видобутку, скорочення попиту.

Тим часом, в Кабміні пообіцяли знизити ціни завдяки співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу