Тесть Насірова будуватиме аеродром у Дніпрі

Поділитися:

Компанія тестя екснардепа-втікача Романа Насірова отримала на будівництво аеродрому в Дніпрі 4 мільярди гривень, повідомляють журналісти телеканалу “Перший Діловий“.

Йдеться про фірму “Альтіс-Констракшн”, яка виграла тендер держпідприємства “Фінансування інфраструктурних проектів” на виконання робіт терміном близько 3 років.

Будуватиме компанія злітно-посадкову смугу довжиною більше трьох кілометрів. Попри те, що в аукціоні брали участь сім компаній, перемогу отримала саме “Альтіс-Констракшн”, запропонувавши фінальну вартість робіт на 30,6% нижче очікуваної ціни – в розмірі 3 млрд 950 млн гривень. Стартова ж ціна лоту оцінювалася у 5 мільярдів 690 мільйонів.

Нагадаємо, компанія “Альтіс-Констракшн” входить у корпорацію “Альтіс-Холдинг” тестя Насірова – Олександра Глімбовського. Навколо самого ж Насірова неодноразово спалахували корупційні скандали. Зокрема, у березні 2017-го, коли його затримали у “газовій справі Онищенка”. Як з’ясувало слідство, Насіров протягом 2015-2016 років, діючи в інтересах екснардепа і бізнесмена Олександра Онищенка, ухвалив низку рішень, якими дозволив не платити податки його газовим компаніям. Як наслідок: держава втратила понад 2 мільярди гривень. Та проблему частково вирішили тесть і дружина порушника – внесли за нього заставу у розмірі 100 мільйонів гривень.

Нагадаємо, український уряд виділить кошти на будівництво нового аеропорту на Закарпатті. Загалом планують витратити 4 мільярди гривень.

Також раніше ми повідомляли, що Антимонопольний комітет займеться тендерами на ремонт доріг. Йдеться про можливу змову підрядників «Автомагістраль-південь» (компанії, на яку припало найбільше автодорівських замовлень з харківським облавтодором).

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу