Світовий рекорд: Apple втратила 180 млрд доларів своєї вартості

Поділитися:

3 вересня за підсумками торгів капіталізація компанії Apple впала на 8%. Таким чином “яблуко” втратило 180 млрд доларів за один день. Подібна втрата є найбільшою за всю історію ринку США.

Відомо, що загальна капіталізація компанії перевищує 2 трлн доларів США.

Повідомляється, що збиток Apple в четвер перевищив індивідуальну ринкову капіталізацію 470 компаній з S & P 500 – або сукупну вартість 37 найбільш «бідних» компаній, що входять в цей індекс.

Слід зазначити, що це найбільше відсоткове падіння акцій Apple з 16 березня цього року, коли вони подешевшали на 12,9%.

Нагадаємо, що вже кілька років команда з 1000 інженерів Майка Роквелла прагне створити найбільші хіти компанії з часів iPhone. В кінці 2018 року Apple Inc. планувала створити потужну гарнітуру з можливостями як віртуальної, так і доповненої реальності, коли ситуація різко змінилася. Джоні Айв, головний дизайнер компанії, заперечив проти деяких фундаментальних аспектів продукту Роквелла.

Раніше повідомлялося, що американська компанія Apple потрапила в скандал на полях Євросоюзу через порушення правил конкуренції цифрового ринку. Відповідні антимонопольні справи проти фірми заснувала Європейська комісія, яка має намір прояснити діяльність компанії, повідомляє DW.

Відзначимо, що мова йде про цифрові платформи Apple Pay і App Store, які обмежують вибір покупця в рамках оплати товарів, чим порушують правила конкуренції.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу