Світовий банк закликав інвестувати в здоров’я та освіту

Поділитися:

У Світовому банку закликали суспільство і держави світу активно вкладати гроші в здоров’я та освіту населення, оскільки саме ці фактори є найважливішими в контексті відновлення економіки від поточної кризи. Про це свідчать дані останнього дослідження з боку банку.

Вказується, що на прикладі України середньо статична дитина може отримати тільки 63% продуктивності дорослої людини в оптимальному стані здоров’я з хорошою освітою.

У відомстві підкреслили, що люди є живим ресурсом, тому інвестувати гроші в їх стійкість і розвиток є кращим рішенням в контексті подолання поточних викликів кризи.

“Пандемія чітко продемонструвала нам важливість потужних систем охорони здоров’я, стійких і гнучких систем освіти та програм соціального захисту, які надають допомогу тим, хто цього потребує”, – прокоментував результати дослідження глава групи Світового банку Девід Малпас.

Варто сказати, що в контексті даної теми Україна, як держава, значно не змінила так званий Індекс людського капіталу (ІЛП) протягом періоду з 2010 по 2020 рік. Це чітко говорить про те, що поки що поточних зусиль і інвестицій для країни недостатньо.

Нагадаємо, що капітальні інвестиції в економіку України в першому кварталі 2020 року склали 76,9 мільярда гривень. Це на 35,5% менше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Тим часом Державна служба статистики України оприлюднила попередні дані про доходи та витрати населення по регіонах у 2019 р.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу