Світовий банк відзначив уповільнення економіки в Україні

Поділитися:

Всесвітній банк дав позитивний коментар щодо української економіки на ранніх стадіях кризи пандемії: у цей період грамотна монетарна та фіскальна політика держави дозволила країні більш м’яко зустріти кризу. Про це свідчать дані аналізу з боку структури.

Вказується, що завдяки досягненням минулих років країна більш вдало зустріла поточну кризу. Зокрема, в цьому році падіння ВВП України складе всього лише 5,5%, що є хорошим результатом в аналогії з рівнем падінь показника ряду сусідніх країн.

При цьому подальше відновлення економіки країни не можна назвати надто швидким. Процеси розвиватимуться в помірному темпі – на рівні 1,5%.

“За нашими оцінками, відновлення економічного зростання буде помірним – 1,5% у 2021-му і 3,1% у 2022-му роках на тлі уповільнення темпів впровадження структурних реформ“, – йдеться в повідомленні відомства.

Нагадаємо, що раніше Світовий банк прийняв рішення надати Україні 350 млн доларів кредиту в рамках першої позики на розвиток у сфері економічного відновлення в підтримку реформ і пом’якшення наслідків пандемії COVID-19.

Другий транш буде спрямований на підтримку подальшої земельної реформи та збільшенням пенсійних виплат.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу