Світовий банк прогнозує збільшення бідняків в Україні

Поділитися:

Згідно з прогнозом Світового банку, економічна криза призведе до підвищення рівня бідності в Україні. Для зниження бідності необхідний стійке економічне зростання.

Відомо, що поняття бідності розраховується на основі міжнародної межі бідності в 5,5 доларів в день. В Україні цей показник виросте на 0,2 п.п. в 2020 році до 2,3%.

Слід зазначити, що рівень бідності, який буде розрахований на основі національної межі бідності Світового банку для України, збільшиться на 2 п.п. в 2020 році при більш високих порогах.

“Стійке економічне зростання необхідне для зниження рівня бідності в середньостроковій перспективі”, – йдеться в документі.

Нагадаємо, що в Міністерстві соціальної політики України готові переглянути ряд реформ і заснувати нові програми для того, щоб зменшити рівень бідності в державі. Про це повідомляє міністр соціальної політики Марина Лазебна в інтерв’ю українським ЗМІ.

За словами чиновниці, зараз потрібно визначити, хто з українців найбільше потребує допомоги з боку держави.

Раніше повідомлялося, що в Україні близько 80% населення можна умовно визнати бідною категорією суспільства. Про це повідомляє економічний експерт Всеволод Степанюк для ЗМІ.

За словами фахівця, в контексті загальних критеріїв розрахунку рівня життя, в Україні велика частина населення живе бідно.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу