Світові економісти кажуть, що швидке зростання економіки стимулює інфляцію

Поділитися:

Вже до початку наступного кварталу світове співтовариство може розраховувати на відновлення економіки. Це на три місяці раніше, ніж прогнозувалося раніше.

Як кажуть аналітики Morgan Stanley, зараз всі країни стали краще справлятися з пандемією коронавірусу. Тому відновлення економіки можна очікувати раніше.

Що стосується економіки Сполучених Штатів Америки, то тут відновлення відбудеться навіть раніше, ніж в інших країнах. Вона дійде до позначки, яка була до карантину, вже до квітня-червня 2021 року.

Однак у швидкого відновлення економіки є друга сторона медалі – можливе зростання інфляції.

Не так давно ми писали про те, що глава МВФ Крісталіна Георгієва виступила з доповіддю, в якому розповіла про початок відновлення світової економіки після початку пандемії коронавируса. Вступники в МВФ дані дозволяють зробити такі висновки – з травня поточного року ситуація помітно покращилася.

Також ми повідомляли, що в Росії спостерігається черговий спад ВВП: у другому кварталі поточного року показник впав відразу на 8 відсотків. За перший квартал 2020 року показник ВВП впав на 3,4 відсотка. При цьому раніше офіційний прогноз уряду був розрахований на 8,5 відсотка ВВП в II кварталі і 3,6 відсотка на I півріччя.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу