Світ відмовляється від вугілля

Поділитися:

Кабінет міністрів України видав розпорядження “Про забезпечення паливної збалансованості електроенергетичної галузі України та безпеки поставок електричної енергії”. Таким чином в уряді вирішили рятувати вугільну промисловість за рахунок енергетики. Однак, в країнах Європейського союзу починають відмовлятися від цього виду палива.

У Міністерстві енергетики заявили, що в травні і червні ТЕС стали активно використовувати природний газ, тому обсяги споживання українського вугілля значно знизилися. Але така ситуація може призвести до зупинки шахт, затримки зарплат гірникам і зростання соціально-економічної напруженості в регіонах.

Ключовим фактором у цьому питанні стало те, що українські шахтарі залишаються без роботи через те, що немає ринку збуту вугілля. А теплоелектростанції в цей час купують імпортний газ.

Експерти впевнені, що при нинішніх цінах на паливо пріоритетне використання вугілля замість газу істотно здорожує виробництво електроенергії.

Нагадаємо, що багато країн світу активно переходять на поновлювані джерела енергії (ВДЕ). У розвинених країнах відбувається поступова відмова від вугільної та атомної генерації. Німеччина планує закрити всі атомні станції. Балансування ВДЕ генерації все активніше виробляється за рахунок розподіленої газової генерації. Для оптимізації ВДЕ будуються нові мережі. Великобританія повністю відмовилася від вугілля в тепловій генерації, перейшовши повністю на палети.

Раніше повідомлялося, що в Україні зупинилася робота 95% вугільних підприємств держави через енергетичної кризи. Про це завила виконуюча обов’язки міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Ольга Буславец. За її словами в результаті пандемії ця ситуація загострилася ще більше.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу