Страховики не поспішають підкорятися Нацбанку

Поділитися:

Близько вісімдесяти страхових компаній України не надали звітності про власну діяльність для Національного банку України. Про це йдеться у відповідному листі з боку центробанку, який звернувся з проханням до страхових об’єднань.

Відзначимо, що від 1 березня 2020 року в країні в експериментальному режимі ведеться звітність про діяльність ряду небанківських фінансових організацій.

Як поскаржилися в НБУ, приймати свою безпосередню участь в регламентованій процедурі збираються далеко не всі страховики.

У лист національний регулятор робить офіційне звернення до такого роду підприємствам з проханням точно повідомити, чому вони відмовляються від участі у наданні звітності.

Важливо сказати, що вже з моменту 1 липня 2020 року відповідальність за регулювання та нагляд діяльності таких організацій перейде від Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, до НБУ. Це буде реалізовано в рамках законопроекту про “спліт”.

Як повідомлялося раніше, за останні два тижні українські банки знизили ставки по депозитах. Найбільше впала прибутковість за гривневими вкладами.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу