Ставки за валютними депозитами можуть стати негативними

Поділитися:

Фахівці Національного банку України заявили про різке зниження ставки по валютних депозитах. Пояснюється це тим, що банки просто не мають можливості вигідно розміщувати ці кошти. Економічні експерти стверджують, що надалі ставки навіть можуть впасти нижче нуля.

Відомо, що у банків є можливість вкладатися в валютні ОВДП, в папери за межами України класу “ААА”, але прибутковості там надзвичайно низькі. Також в Нацбанку заявляють, що деякі банки сьогодні вже вводять комісію для рахунків в інвалюті.

“Людям потрібно ментально до цього звикнути, що ставки не можуть і не будуть 25%. Сьогодні при інфляції близько 2% і нашої ставкою 6% ставка по депозиту 8% – це вже добре. Ми до цього йдемо”, – зазначають в НБУ.

Нагадаємо, що необґрунтована емісія спровокує знецінення заощаджень громадян України, зазначила в.о. голови Нацбанку України. Нинішнє правління Національного банку України не погодиться на проведення необґрунтовану емісію гривні.

Раніше повідомлялося, що Національний банк України заявив, що динаміка депозитних ставок найближчим часом майже в усіх банках увійде на територію однозначних значень. Також фахівці НБУ розповіли, що ставки за гривневими депозитами в Україні знизилися до історичного мінімуму.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу