Стало відомо, як будуть контролювати доходи українців

Поділитися:

В уряді напрацьовують нові правила контролю доходів і витрат українських платників податків. За зароблені активи, з яких не сплачені податки, можна відзвітувати з 1 вересня завдяки податковій амністії. Однак, ті, хто добровільно цього не зроблять – відповідатимуть перед податковою. Для цього у парламенті у закон про податкову амністію внесли вимогу до Кабінету міністрів вигадати методи податкового контролю. Міністерство фінансів уже готує відповідний законопроєкт.

Серед нових методів контролю можуть бути: стеження за великими покупками (на суму, яка перевищує офіційний дохід); вимога до продавців повідомляти про великі покупки клієнтів; встановлення оцінки майнового стану (житло, авто тощо);
вимога до банків звітувати про перекази клієнтів за рахунком, якщо суми перевищують офіційний дохід.

Як відомо, вже з 1 вересня активи, придбані чи накопичені за рахунок тіньового заробітку, можна легалізувати. Готівкові долари можна розмістити на спеціальному рахунку, сплативши 5% податку.

Раніше ми повідомляли, що в Україні запланували збільшення податку на автомобілі. Відомо, що більше будуть платити власники автомобілів, ціна на які перевищує 2,25 млн грн (375 мінімальних зарплат).

Нагадаємо, що в Україні готуються знизити податки для букмекерів і казино.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу