Стало відомо, скільки приніс ВВП антикризовий пакет уряду

Поділитися:

Кроки з подолання економічної кризи в Україні поповнили бюджет держави на 206,8 мільярда гривень і збільшили ВВП (валовий внутрішній продукт) на 5,2 відсотка.

Про це у вівторок, 8 грудня, представили звіт в незалежній групі макроекономічного аналізу та прогнозування UEO (Ukraine Economic Outlook).

У звіті аналітиків вказується, що цифри доходу України в результаті кроків з подолання кризи наведені з урахуванням витрат на програму Президента «Велике будівництво».

Але і якщо не враховувати фінансування «Великого будівництва», то заходи щодо подолання кризи принесли країні 2,8 відсотка валового внутрішнього продукту і 111,2 мільярда гривень.

На думку аналітиків, проект «Велике будівництво», ініціатором якого виступив Президент України Володимир Зеленський, є найбільшим антикризовим інструментом поточного року.

Нагадаємо, в проектному офісі «Великого будівництва» – президентської програми, яку запустили в дію у 2020 році, повідомили про те, що виконання план-факту станом на 15 листопада зафіксовано на позначці 87%. Також було сказано, що до кінця грудня «Велике будівництво» вийде на показник 95% готовності.

Також раніше ми написали про те, що Президент України Володимир Зеленський пообіцяв наступного року продовжити «Велике будівництво».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу