Стало відомо, що чекає українців в травні

Поділитися:

Травень 2021 року може запам’ятатися українцям подорожчанням бензину, дефіцитом автогазу на АЗС, зниженням курсу долара, а також закінченням терміну подачі декларацій.

Так, в травні вартість бензину на АЗС може збільшитися приблизно на 1 грн за літр. Крім того, очікується дефіцит дизпалива, адже поставки з Білорусі залишаються під питанням.

Відомо, що з 1 травня на ринку газу діють нові правила. Тепер постачальники автоматично і без дозволу клієнтів будуть переводити всіх на річні тарифи. Таким чином сума за кубометр газу буде варіюватися від 7,96 грн до 13,5 грн в залежності від газопостачальної компанії.

Слід зазначити, що до 1 травня українці зобов’язані подати декларації і заплатити податки за додатковий дохід. Так, за здачу нерухомості в оренду потрібно віддати 18%, а за продаж житла – 5%. Декларація про доходи подається до податкової за місцем своєї реєстрації.

Українські аналітики також очікують зниження курсу долара в травні 2021 року. За словами експертів, це залежить від успішної співпраці з МВФ. Якщо співпраця з МВФ продовжиться і Україна отримає черговий транш, то до кінця року долар буде в районі 27,5 грн. Без співпраці – близько 28,5 грн.

Нагадаємо, що з 1 травня українці почнуть платити за газ за новими річними тарифами. Також, Кабмін планує змінити ціну і на доставку газу. Депутати хочуть ввести мораторій на попередні рішення доставці газу, що призведе до зниження тарифу для деяких громадян.

Раніше повідомлялося, що Міністерство розвитку економіки склало консенсус-прогноз по курсу валют в країні на нинішній рік. Так, за підсумками 2021 року курс долара в Україні складе в середньому 27,9 грн / дол., При тому, що в державний бюджет було закладено показник в 29,1 грн / дол.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу