Стало відомо, кому можуть дістатися дозволи на користування надрами, скасовані РНБО

Поділитися:

Стало відомо, кому можуть дістатися дозволи на користування надрами, скасовані Радою національної безпеки та оборони України (РНБО). Про це повідомляє директор консалтингової компанії “ExPro Україна”.

Відзначимо, що в п’ятницю, 19 березня, РНБО вирішила перевірити законність деяких таких ліцензій на надрокористування.

Тоді українська влада заявила, що збирається повернути в свою власність все подібні дозволи, які були видані незаконно або ж у випадках, якщо ними реально ніхто не займається.

За словами фахівця, на приватні компанії сьогодні припадає 25% видобутку, що в грошовому значенні майже 5 млрд кубометрів газу щорічно. Він каже, що таке рішення з боку РНБО загрожує великими ризиками щодо нових інвестицій.

“Єдине, що я вам скажу точно, всі власники бізнесу, все інвестори зараз в зв’язку з останніми рішеннями РНБО налякані й це дуже швидко впливає на ринкову ситуацію. В першу чергу, повторюся, це зупинка інвестицій”, – сказав він.

Також він припустив, що швидше за все надалі ці ліцензії можуть дістатися НАК “Нафтогазу” України.

Раніше президент України Володимир Зеленський підписав санкції проти 19 компаній в сфері надрокористування. Про це йдеться на сайті президента.

Відзначимо, що мова йде про указ №122/2021 «Про стан справ у сфері надрокористування». Раніше рішення дотичного цього ухвалила Рада національної безпеки та оборони України від 19 березня 2021 року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу