США вимагають конфіскувати майно Коломойського

Поділитися:

У Сполучених Штатах Америки триває протистояння проти українського олігарха Ігоря Коломойського, який офіційно перебуває під американським слідством з моменту 9 травня 2020 року. У Міністерстві юстиції США збираються конфіскувати частину нерухомості Коломойського, як йдеться у відповідному зверненні органу до окружного суду Південної Флориди.

Відзначимо, що мова йде про активи в американських штатах Кентуккі і Техас, які по праву власності належать Коломойському і його бізнес-партнеру Геннадію Боголюбову.

Вважається, що зазначена нерухомість, яка на поточний момент оцінюється експертами в 70 млн доларів, була придбана за рахунок брудних грошей, які бізнесмени вдало вивели з України. Йдеться про суми, які були переведені за часів минулої каденції Коломойського, як власника Приватбанку (з 2008 по 2016 рік).

Кошти відмивалися через фірму “Оптима”, яка спеціально була створена в якості офшору для корупційних схем.

На даний момент за цією справою ведуть розслідування, як прокуратура США, так і митниця з Федеральним бюро розслідувань. У зв’язку з цим частина експертів закликає главу України Володимира Зеленського позбавити Коломойського українського громадянства.

Нагадаємо, що 6 серпня Міністерство юстиції США подало два цивільних позови до українських бізнесменів Ігорю Коломойському і Геннадію Боголюбову, в яких вимагає конфіскації об’єктів нерухомості.

Сам Коломойський заявляє, що нерухомість була придбана за власні кошти, отримані в 2007-2008 роках за угодою з компанією «Євраз», і з доходів від інших видів бізнесу, які зберігалися в «ПриватБанку».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу