США не дадуть гарантії уряду для нового кредиту

Поділитися:

У Сполучених Штатах заявили про неможливість надання українському уряду гарантій на новий кредит. Як зазначила ЗМІ радниця з питань економіки посольства США Меган Боулдін, адміністрація американського президента наразі вивчає різні варіанти ймовірного розширення підтримки України, проте не взмозі надати точні гарантії з цього приводу.

Боулдін зауважила, що Україна й без того має доступ до чималих обсягів недорогого фінансування шляхом укладення угод із Європейським Союзом, Світовим банком та Міжнародним валютним фондом.

Представниця посольства США наголосила: щоб претендувати на таке фінансування – слід продовжувати здійснення низки реформ в Україні, зокрема, у сферах судової влади, агросекторі, антикорупційних органах, енергосекторі, а також щодо центробанку та державного бюджету.

Нагадаємо, у Міністерстві фінансів України визнали залежність України від кредитів Міжнародного валютного фонду. Про це повідомив профільний міністр відомства.

Також ми писали, що Міжнародний валютний фонд прийняв рішення скоротити обсяги державних гарантій по кредитах з Україною на законодавчому рівні. Про це повідомив міністр фінансів України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу