США можуть стати лідерами з видобутку біткоїнів

Поділитися:

Сполучені Штати стануть лідерами з видобутку біткоїнів. Про таке звітують у Центрі альтернативних фінансів Кембриджського університету.

Головна причина, як кажуть тамтешні експерти, полягає в тому, що минулого місяця загальнонаціональну заборону на видобуток криптовалют оголосив Китай.

Обчислювальний процес, у якому створюється нова валюта, вимагає величезних потужностей комп’ютерів, які вирішують складні математичні рівняння та генерують одиницю криптовалюти.

Якщо підсумувати всі процеси майнінгу в світі, обсяги електроенергії перевищать загальний обсяг споживання світла в Нідерландах. У Китаї складні комп’ютери, що цілодобово працюють на вентильованих складах, стали особливо популярними на тлі буму видобутку криптовалют.

Пік зростання припав на 2018-й – тоді китайські майнери контролювали 74% світового ринку. Та через нинішні законодавчі зміни вимушено переселяються до Техасу, Південної Дакоти чи Канади. Нині понад 35% світового обсягу видобутку біткоїнів припадає на Сполучені Штати, слідом за ними – Казахстан і Росія.

Нагадаємо, що експерти говорять про те, що на сьогодні досить складно оцінити криптовалюта адекватно – для цього немає об’єктивних параметрів.

Насправді біткоіни можуть коштувати й 20, і 100 тисяч доларів, а ось собівартість його складає від 15 до 18 тисяч. На сьогодні біткоіни не віднесено ні до одного відомого класу активів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу