США допоможе Україні з холодильниками для зберігання вакцин

Поділитися:

Для ефективного забезпечення збереження вакцин проти коронавірусу США виділить близько 3 мільйонів доларів Україні. Про це повідомляють у Міністерстві охорони здоров’я України.

МОЗ розпочинає оновлення холодильного обладнання, що забезпечує стабільне та якісне зберігання вакцин проти коронавірусу. У партнерстві з ЮНІСЕФ український уряд за раніше домовленою фінансовою підтримкою з боку США закупить та транспортує прекваліфіковане ВООЗ обладнання пасивного охолодження.

США у вигляді задоволення термінових потреб надасть для цього фінансову допомогу у розмірі 2,8 мільйона доларів. Спеціальні холодильні камери для зберігання вакцин будуть куплені та доставлені в Україну для використання їх на базі установ первинної медичної допомоги та мобільними бригадами.

Слід також зазначити, що головний санітарний лікар України стверджує, що на даний момент у країні є та кількість вакцин, яких вистачить для щеплення 70% населення України. Крім цього, до кінця жовтня очікуються ще постачання вакцин.

МОЗ планує загалом доставити 5643 термоконтейнерів, 8100 термосумок, близько 200 тисяч холодоелементів та понад 27 тисяч пристроїв температурного моніторингу.

Раніше ми писали про зрив Росією вакцинації в Україні. Відомство вивчило популярні Telegram-канали, які орієнтовані на українську аудиторію, й зробило висновок про те, що на контент щодо вакцинації населення сильно впливає РФ.

Також ми повідомляли, що в Україні дозволили вакцинувати від коронавірусу дітей віком від 12 років.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу