Соцпрацівникам доплачуватимуть за коронавірус

Поділитися:

Кабінет міністрів України в зв’язку з поширенням коронавирусной хвороби встановив доплати працівникам соціальної сфери. Згідно з новою постановою доплати отримають окремі категорії за весь період карантину.

Як повідомило в понеділок, 25 травня, міністерство соціальної політики, в затверджений перелік увійшли педагоги і фахівці з соціальної роботи, фахівці з соціальної допомоги на дому, соціальні працівники, фахівці з фізичної реабілітації та практичні психологи.

Всі ці категорії отримають до 100% від зарплати. Список працівників, яким встановлюється доплата, визначається керівником установи сфери соцзахисту.

При цьому в Кабміні ухвалили, що доплати знову ляжуть на плечі місцевих бюджетів, за програмами головних розпорядників бюджетних коштів.

Нагадаємо, в Україні за останній місяць кількість безробітних зросла на 100 тисяч чоловік. Ситуація в економіці на даний момент склалася надзвичайно складна.

Про це в понеділок, 4 травня, в ефірі одного з українських телеканалів заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. При цьому глава уряду запевнив, що зараз на казначейському рахунку лежать ті ж самі десятки мільярдів гривень.

Золотовалютні запаси сьогодні плюс 25 мільярдів доларів еквівалент. Тому курс стабільний, але ситуація в економіці надзвичайно складна, – упевнений глава уряду.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу