Середній платіж за банківськими картками українців 1420 гривень

Поділитися:

В НБУ підрахували, як часто розплачуються банківською картою українці: на даний момент кількість таких операцій становить 2,7 млн ​​переказів. Про це свідчать дані Нацбанку.

Вказується, що в порівнянні з аналогічним періодом минулого року українці стали частіше користуватися платіжними картками. Кількість операцій зросла на 16%. У грошовому еквіваленті зростання позначилося на рівні 7% і досягло 1,78 трлн гривень.

Повідомляється, що загалом 86, 1% транзакцій припадає саме на безготівковий розрахунок. В національній валюті це дорівнює 982,9 млрд гривень.

У НБУ підрахували, що частіше українці користуються картками при оплаті послуг і товарів в торгових мережах. Відсоток таких операцій охоплює 49,5%. У той же час, за чеками більше зафіксовано транзакцій саме з карти на карту.

Повідомляється, що в середньому громадяни переводять приблизно по 1420 гривень. Також українці вважають за краще оплачувати послуги через сучасні технології – NFC-пристрої.

Також в національного регулятора розповіли про те, що громадяни стали знімати менше готівки (кількість операцій впала на 12%). Це логічно, з урахуванням того, що тепер люди частіше розраховуються банківською картою.

Нагадаємо, що за підсумками червня місяця рівень грошової маси в фінансових установах України виріс на 3,6%, що в грошовому еквіваленті дорівнює 57,6 млрд гривень.

Нещодавно українські експерти розповіли, де українцям краще за все зберігати грошові заощадження і у що вкладати гроші.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу