СБУ розслідує борги «Укренерго»

Поділитися:

Служба безпеки України зацікавилася діяльністю вітчизняної компанії «Укренерго». З відповідним повідомленням служба звернулася до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), як повідомляє пресслужба відомства.

За даними СБУ, на цей час ряд учасників ринку електроенергії намагається створити штучну заборгованість перед підприємством, що загрожує економічній безпеці України.

Також мова йде про борг за надані послуги з передачі електричної енергії магістральними та міждержавними електричними мережами.

Детальніше дана тема викладена окремо в проекті-постанови з боку НКРЕКП “Про проведення позапланових виїзних перевірок дотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії та Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу”.

Нагадаємо, що за станом на кінець травня 2020 року загальна заборгованість НЕК «Укренерго» перед державним підприємством «Гарантований покупець» дійшла до значення в 15 млрд гривень.

Також повідомляється, що з-за ситуації, що склалася рівень розрахунку «зеленого тарифу» з боку відомства від початку 2020 року склав 33%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу