«Сбербанк» влаштував розпродаж філій у Центральній Європі

Поділитися:

Sberbank Europe AG, яка є дочірньою компанією «Сбербанку Росії» підписала угоду з компаніями сербської MK Group (AIK Banka a.d. Beograd, Gorenjska Banka d.d., Kranj та Agri Europe Cyprus Limited) про продаж своїх дочірніх банків у Центральній та Східній Європі.

Йдеться про про банківські установи в Боснії та Герцеговині (Sberbank BH dd Sarajevo та Sberbank ad Banja Luka), Хорватії (Sberbank dd), Угорщині (Sberbank Magyarorszag Zrt.), Сербії (Sberbank Srbija ad Beograd) та Словенії (Sberbank banka d.d., повідомили у прес-службі «Сбербанку Росії».

Згідно з інформацією, сукупні активи цих дочірніх установ «Сбербанку» становлять 7,33 млрд євро, вони мають 162 філій та близько 600 тис. клієнтів.

Зазначається, що Sberbank Europe ухвалила рішення скоротити свою присутність у Центральній та Східній Європі, щоб зосередитись на пріоритетних ринках та дослідити нові бізнес-моделі.

Раніше ми повідомляли, що російський «Сбербанк» змінює назву дочірньої фінустанови в Україні. Тепер він називатиметься «Міжнародний резервний банк».

Також зазначалось, що найближчим часом в українському «Сбербанку», який є «дочкою» «Сбербанку Росії», розглядатимуть питання відмови від банківської ліцензії та припинення діяльності в Україні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу