«Сбербанк» може піти з України

Поділитися:

Найближчим часом в українському «Сбербанку», який є «дочкою» «Сбербанку Росії», розглядатимуть питання відмови від банківської ліцензії та припинення діяльності в Україні.

Згідно з повідомленнями ЗМІ, йдеться про припинення здійснення банківської діяльності (але без припинення юридичної особи), а також про затвердження плану згортання банківської діяльності в Україні.

Наразі цей процес гальмує арешт у Росії ряду ключових співробітників банку. Зоркрема, мова йде про нещодавній арешт віце-президента «Сбербанку Росії», яка нібито мала займатися питанням згортання діяльності «Сбербанку» в Україні. З українського боку до цього процесу мав бути залучений колишній міністр уряду Микола Азаров та колишній очільник митниці та Служби безпеки України.

За даними ЗМІ, акціонери українського «Сбербанку» планують «вивести обумовлену суму коштів з України, не дивлячись на санкції, та припинити юрособу без істотних репутаційних втрат».

Однак через арешт керівництва «Сбербанку Росії» питання припинення діяльності української «Сбербанку» можуть відкласти на невизначений термін.

Нагадаємо, Верховний суд поставив крапку в довгій судовій тяганині між українським «Ощадбанком» і російським «Сбербанком».

Також ми повідомляли про те, що «Укрзалізниці» через суд вдалося зменшити борг перед російським «Сбербанком».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу