Роботодавці також будуть отримувати «листи щастя»

Поділитися:

За наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України від 19 травня, затверджено нову форму попередження про відповідальність за порушення тудового законодавства. Тепер за результатами профільної інспекції, роботодавці будуть отримувати листи з повідомленнями про порушення, попередження і штрафні санкції.

Такі нововведення стосуються юридичних і фізосіб, які використовують працю найманих працівників і є платниками ЄСВ 1-3 груп. Підприємцям прийдуть “Листи щастя” якщо:

  • працівник допущений до праці без оформлення трудового договору;
  • співробітник оформлений на неповний робочий день, але фактично працює повний день;
  • виплата заробітної плати проводиться без нарахування та оплати ЄСВ та інших податків;
  • роботодавець не дотримується гарантії і пільги працівникам відповідно до Законів України “Про військовий обов’язок і військову службу”, “Про альтернативну (невійськову) службу”, “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”.

За такі порушення трудового законодавства горе-підприємець заплатить штраф у десятикратному розмірі мінімальної зарплати (47230 грн) за кожного співробітника, щодо якого скоєно порушення. А якщо подібні порушення повторяться протягом двох років, то штраф збільшиться до 30-кратного розміру мінімальної зарплати (141 690 грн).

Нагадаємо, що перші 2400 адміністративних постанов порушників швидкісного режиму були розіслані представниками патрульної поліції. «Листи щастя», як називають документи, вказують на порушення правил дорожнього руху, які зафіксувала автоматична система.

Раніше повідомлялося, що в Польщі заявили про відкриття мільйона вільних вакансій для трудових мігрантів, серед яких і українці. Про це повідомила міністр підприємництва Польщі Ядвіга Емілевіч в одному з інтерв’ю для «RMF FM».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу