РНБО звернувся до світової спільноти з приводу транзиту газу

Поділитися:

У п’ятницю, 22 жовтня, відбулося чергове засідання Ради національної безпеки і оборони України. Воно пройшло під головуванням президента Володимира Зеленського.

Головним питанням стало обговорення стану енергетичної галузі держави. Про підсумки розповів секретар РНБО Олексій Данилов на прес-конференції.

Перше запитання стосувалося стану справ в енергетичній сфері, заслухали прем’єр-міністра Шмигаль про підготовку до опалювального сезону й роботі відповідних структур. Доповідали також міністр розвитку регіонів Чернишов, міністр енергетики Галущенко, глави Нафтогазу та Оператора ГТС.

Данилов вказав на наявність «певного саботажу про виконання рішень влади в енергетичній сфері». За його словами, вже починаючи з завтрашнього дня почне діяльність робоча група, яка буде стежити за тим, щоб в цьому питанні все відбувалося прозоро і відкрито.

«Прийнято рішення, що Кабмін, ОДА, органи місцевого самоврядування повинні виконати рішення РНБО з грудня 2019-го року зі створення «повного енергетичного балансу України». Каже, великий вплив на цю галузь мають олігархи, це вони завадили підготувати такий документ. З завтрашнього дня буде створена робоча група», – зазначив Данилов.

Також, РНБО ініціювало звернення до міжнародних кіл про готовність України прокачувати додатково 55 мільярдів кубів газу понад ті 40 мільярдів кубів, які зобов’язався качати «Газпром» щорічно до 2024 року.

Данилов розповів, що Україна отримала лист від прем’єра Молдови Гаврилиця з проханням про допомогу газом «в зв’язку з шантажем «Газпрому». РНБО вирішила, що найближчим часом Україна зможе надати таку допомогу.

Раніше ми повідомляли про плани РНБО приступити до перевірки 256 дозволів на видобуток корисних копалин.

Також ми повідомляли про те, що РНБО просить оцінити роботу Мінекології.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу