Рітейлери запропонували компроміс на час локдауну

Поділитися:

Продавці торгівлі в роздріб виступають за дозвіл продавати непродовольчі товари в продуктових гіпермаркетах і супермаркетах під час жорсткого локдауну з 8 по 24 січня. Такий компроміс уряду запропонувала Асоціація рітейлерів України.

За словами співзасновника Асоціації Андрія Жука, рітейлери запропонували домовитися з урядом. Тобто щоб під час карантинних обмежень торгові мережі все ж змогли реалізовувати в супер- і гіпермаркетах непродовольчі товари. Однак в список дозволених до продажу не входять побутова техніка, меблі та іграшки.

Як відзначили в Асоціації рітейлерів, карантинні обмеження у сфері торгівлі повинні бути справедливими для всіх продавців роздрібної торгівлі, в тому числі в спеціалізованих сегментах. Однак встановлене урядом обмеження з продажу непродовольчих товарів в супермаркетах також не враховує потреби покупців.

Нагадаємо, під час жорсткого карантину дозволена торгівля ветеринарними препаратами, лікарськими засобами та харчовими продуктами. Про це у вівторок, 5 грудня, розповів під час брифінгу міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Також раніше ми написали про те, що МОЗ запустив контакт-центр з протидії коронавірусу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу