«Рішення Кабміну і НКРЕКУ тільки призводять до зростання тарифів» – експерт

Поділитися:

Кабінет міністрів України спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, системно завищує тарифи для українців через неправильні спільні рішення. Про це повідомляють українські фахівці.

Вказується, що мова йде безпосередньо про ціни тарифу на електроенергію для промислових споживачів.

Зараз в Україні найвища цінова політика на даний ресурс і це є не вірною стратегією, адже влада в першу чергу повинна піклуватися про успіх своїх виробників, а не “топити” їх новими тарифами в період кризи.

«Це абсолютно неправильно, багато країн стимулюють своїх виробників, допомагають їм вижити в тяжкій економічній ситуації», – кажуть експерти.

Іншими словами, Україна – це країна, яка поки що не вигідна ні своєму бізнесу, ні виробнику. Адже на прикладі того ж тарифу на електроенергію для промисловості, коли весь світ робить умови кращі, Україна продовжує завищувати ціни.

Нещодавно НКРЕКУ затвердила методику тарифоутворення, а простіше – RAB-регулювання або RAB-тарифи. Головна мета всього цього – залучення інвестицій.

Сама методика передбачає ставку прибутковості 16,7% на нову базу активів, а на стару базу – 3%. Одним з головних умов стало реінвестування не менше половини коштів, які будуть доходами.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу