Ріпак почав дорожчати

Поділитися:

За інформацією “АПК-Інформ” в українських портах помітне зростання цін на насіння ріпаку. Причиною цього стала аналогічна ситуація на світовому ринку рослинного масла і нафти, а також збільшення попиту імпортерів.

Крім цього, зростання цін фіксується через валютного фактора, тому що курс долара США знижується відносно євро. Ще однією причиною стрибка цін на ріпак експерти називають скорочення виробництва олійної в ЄС.

Нагадаємо, що минулого року ціни на ріпак в Україні опустилися на 5-10 $ / т, оскільки через погодні умов олійність насіння становила 41-42% в порівнянні зі звичайними 43-44%. У поточному році експорт ускладнить наявність в ріпаку препарату хлорпирифос, що застосовується при вирощуванні, як інсектицид широкого спектру дії.

Раніше повідомлялося, що в Міністерстві економічного розвитку і сільського господарства України передбачили врожайність зерна поточного сезону на рівні вище 68 млн тонн, хоча раніше аналогічний прогноз був нижче. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Так, якщо раніше в МЕРТ говорили про 65-68 млн тонн врожаю, поточні очікування вже відштовхуються від позиції в 68 млн тонн і вище.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу