Ринок смартфонів впав на 20%

Поділитися:

Дослідницька компанія Gartner надала дані, згідно з якими, світовий ринок смартфонів стрімко падає. Так, в порівнянні з 1 кварталом 2019, в цьому році продажів стало на 20,2% менше. У першому кварталі 2020 року було продано всього 299,1 млн смартфонів.

Експерти компанії заявили, що причиною такого занепаду на ринку стала пандемія. Адже багато хто з виробників смартфонів були серйозно вражені закриттям заводів на час карантину. Так само і споживачі, через масову епідемію багато втратили купівельну можливість.

Лідером з продажу смартфонів в світі все ж залишилася компанія Samsung. В цілому, продажі компанії впали на 22,7% (до 55,3 млн). На другому місці за кількістю продаваних гаджетів виявилася компанія Huawei, продажі якої знизилися на 27,3% (42,5 млн). Найменше постраждали представники Apple. Хоча компанія стоїть тільки на 3 місці з продажу, в першому кварталі 2020 року їхня смартфони стали купувати все на 8,2% менше.

Єдиною компанією, продажі якої зросли, стала Xiaomi. Смартфони цієї компанії стали купувати на 1,4% більше. У ТОП-5 компаній входить і Орро, яка продала на 19,1% менше смартфонів, ніж рік тому.

Раніше повідомлялося, що на Закарпатті співробітники Служби безпеки України виявили несанкціонований ввіз на територію України партію смартфонів і іншої техніки відомих брендів. У прес-центрі відомства зазначили, що сума контрабанди становить 100 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що Міністерство фінансів України анонсувало новий додаток для смартфона, який замінить касовий апарат. Відзначається, що це буде касовий апарат в смартфоні.

Як повідомили в прес-службі Міністерства фінансів Мінфін спільно з Державною податковою службою завершують підготовку до запуску безкоштовного фіскального додатки для програмного реєстратора розрахункових операцій (РРО).

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу