Ринок фінансового лізингу в Україні почав зростати

Поділитися:

За даними Національного банку України, в III кварталі 2020 року об`єм ринку фінансового лізингу в країні склав 9131 млн грн. Про це повідомляє прес-служба Асоціації “Українське об’єднання лізингодавців” (АУОЛ).

Відомо, що ринок виріс на 62% до попереднього кварталу і на 41% щодо I кварталу поточного року. Зростаюча динаміка вказує на відновлення ділової активності. Таким чином, за підсумками трьох кварталів обсяг ринку фінансового лізингу склав 21 184 млн грн, що на 33% менше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Слід зазначити, що обсяг фінансового лізингу, який надавався банками в звітному періоді, склав 3 763 млн грн, що на 50% менше аналогічного періоду минулого року. Частка банків на ринку лізингу скоротилася до 18%.

Обсяг фінансового лізингу, який надавався лізинговими та фінансовими компаніями, склав 17 521 млн грн.

Нагадаємо, що міністр фінансів України нещодавно анонсував нову програму, яка стосується придбання нерухомості. Йдеться про можливість вибрати квартиру і купити її за допомогою лізингової програми. В Україні найближчим часом запустять програму пільгового кредитування під назвою «Доступна іпотека».

Раніше повідомлялося, що за даними прес-служби Асоціації «Українське об’єднання лізингодавців», обсяг ринку фінансового лізингу України склав 9,1 млн грн в третьому кварталі 2020 року. Порівнюючи результат з попереднім кварталом, можна сказати, що ринок виріс на 62%, і на 41% щодо першого кварталу поточного року. Зростаюча динаміка вказує на відновлення ділової активності.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу