Рентабельність виробництва молока знизилася на 11%

Поділитися:

Економісти повідомляють, що ціни на молоко продовжують активно зростати. При цьому, умовна прибутковість виробництва молока в липні 2020 була вже на 11,6% гірше торішнього рівня.

«Уже другий місяць поспіль в питаннях змін прибутковості молока не відбувається істотних змін. Індекс УМІ в Україні в липні 2020 знизився на номінальні 0,2% після зростання на 0,5 місяць тому. Як правило, в липні УМІ починає повільно рости, але в цьому році, попри зростання цін на молоко в середньому на 1,6%, зростання цін на кормовій мікс було трошки більше », – відзначають експерти.

Відомо, що прибутковість виробництва молока за перше півріччя 2020 року було вище середньої за останні 5 років в той же період на 18,9%. Тому багато фахівців стверджують, що все не так погано, як могло б бути.

Так, девальвація гривні робить певну підтримку внутрішнього ринку молока. А зростання євро до долара також впливає позитивно, адже європейська продукція стає дорожче.

Економісти вважають, що сезонне зростання цін на молоко може продовжитися в серпні. Але не завжди в серпні зростає УМІ, так, часто, відзначається і зростання цін на корми. Адже девальвація гривні також сприяє зростанню ціни протеїнових кормів на внутрішньому ринку.

Раніше повідомлялося, що молоко і молочні продукти стають в Україні все дорожче. Правда, підвищення вартості молока відбувається не такими швидкими темпами. Разом з тим сезон великого молока зараз під кінець. Тому аграрії скоротили його виробництво. Цими та іншими відомостями діляться в Асоціації виробників молока.

Там розповіли, що купівельний попит на молоко і молочні продукти став менше через карантин у зв’язку з COVID-19. Відновити попит покупців навіть на молочну продукцію досить непросто, відновлення відбувається повільними темпами.

Нагадаємо, що виробництво молока України в 2020 році оцінюється в 9,69 мільйона тонн. Такі підрахунки зробили в Міністерстві сільського господарства США. При цьому тут уточнили, що в 2019 році виробництво оцінювалося в 9,9 мільйона тонн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу