Регулятор закликав не брати кредити під 0%

Поділитися:

Національний банк України порекомендував українцям утриматися від кредитів зі ставкою 0% річних, так як це загрожує додатковими умовами кредитування. Про це повідомляє прес-служба Нацбанку.

За даними національного регулятора, гроші в кредит просто так не дасть жоден банк, тому громадянам слід уважно читати саму суть таких домовленостей.

“Фішка кредитів” під 0% “- ця ставка може діяти всього тиждень. А після цього включаються штрафи, пеня, комісії та додаткові відсотки. Ви здивуєтеся, в зверненнях громадян ми зустрічали максимальну ставку по кредиту – 1 702% річних”, – прокоментували такі маніпуляції з боку банків в НБУ.

При цьому розірвати такі договори досить складно, так як українці самі ж підписують такі умови і попередньо читають документ.

Тому в таких випадках, відстояти права українців – вкрай важко і це навіть, незважаючи на те, що з 1 січня в Україні запрацював захист прав споживачів.

“Єдиний, хто може допомогти, – це суд“, – резюмували в НБУ.

Нагадаємо, що Національний банк України закликає проактивно проводити реструктуризацію кредитів і робити їх значно дешевше для бізнесу і всього населення країни.

Тим часом, банки України скаржаться на зниження попиту на кредити, це стосується як рядових українців, так і бізнесу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу