Регулятор заборонив перевіряти бізнес на спрощеній системі оподаткування

Поділитися:

Регулятор заборонив перевіряти бізнес на спрощеній системі оподаткування. Так, згідно зі статтею 3 Закону№ 4448-VI органам державного нагляду та їх посадовим особам забороняється здійснювати щодо фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб заходи держконтролю у сфері господарської діяльності, які не передбачені цим Законом.

Дія цього Закону поширюється на фізичних осіб-підприємців, які не зареєстровані платниками ПДВ, діяльність яких не віднесена до високого ступеня ризику, та юридичних осіб, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, що передбачає включення ПДВ до складу єдиного податку, діяльність яких не віднесена до високого ступеня ризику.

Виключенням з цього є проведення планових та позапланових заходів держнагляду за додержанням санітарного законодавства, законодавства про працю, про рекламу та про загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Також органи захисту прав споживачів мають право проводити позапланові перевірки за скаргами споживачів.

Раніше ми повідомляли, що число перевірок бізнесу у 2022 році, згідно з планом державних органів, складе більш ніж 29,9 тисяч. Це більше на 25 тисяч рейдів, запланованих на 2021 рік.

До кінця 2021 року діятимуть встановлені раніше обмеження на перевірки бізнесу на території України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу