Регіони вводять режим НС через відсутність газу

Поділитися:

Ряд регіонів України б’є на сполох через відсутність газу: деякі області оголосили надзвичайну ситуацію через відсутність газу для опалення комунальних та бюджетних установ. Про це йдеться в прес-службі різних ОДА.

Зокрема, прес-служба Закарпатської ОДА за підсумками позапланового засідання регіональної комісії з питань ТЕБ ​​та НС 11 жовтня інформує про рішення визнати ситуацію, що склалася у зв’язку з відсутністю поставок природного газу бюджетним установам на осінньо-зимовий період 2021/2022 років, надзвичайною і класифікувати її як надзвичайну ситуацію техногенного характеру державного рівня.

В ОДА пояснюють, що наразі постачальники газу масово відмовляються підписувати потрібні договори і говорять про різке підвищення ціни з огляду на аналогічну ситуацію на ринку ЄС.

«Можливим варіантом виходу з кризової ситуації може стати введення гарантованого постачальника природного газу за індивідуальними договорами для задоволення потреб бюджетних установ та організацій області на опалювальний період 2021-2022 років», – наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, що Молдова відмовляється укладати договір з «Газпромом» і звертається до країн Європи за допомогою. Про це пишуть ЗМІ.

Скандал виник на тлі скорочення поставок газу з Росії. Кишинів не хоче укладати новий договір з «Газпромом» за тією завищеною ціною, яку пропонує Росія.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу