Рада скасувала пенсійний збір при первинному придбанню житла

Поділитися:

Український президент скасував пенсійний збір в процесі первинного придбання житла. Це рішення підтримали й народні депутати — воно було схвалено у Верховній Раді України. Не платити цю суму зможуть також і пільговики — сім’ї, які стоять в черзі на житло.

Відомо, що розмір цього збору, який сплачується в пенсійний фонд, в нашій країні становить 1% від вартості об’єкта нерухомості. Володимир Зеленський виходив з міркувань, що при покупці першого житла кожна копійка на рахунку, тому зайвих коштів не буває.

Раніше повідомлялося про те, що українців будуть штрафувати за маніпуляції з нерухомістю без ріелторів. Суть цього полягає в тому, щоб зробити послуги брокерів обов’язковими при будь-яких операціях, які будуть здійснюватися з нерухомим майном. Також важливо, що вся нерухомість буде вноситися до спеціального реєстру.

Також ми писали про зростання цін на заміську нерухомість в Україні. Найбільше перевагу українці віддають квартирах на дві кімнати. Також популярні й невеликі котеджі розміром до 200 квадратних метрів площі. На зараз найуспішніші проекти реалізовані на території Києво-Святошинського району.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу