Рада хоче дозволити автолюбителям економити від 2 тис. євро на розмитненні

Поділитися:

Станом на 20 серпня в Верховній Раді на розгляді знаходяться відразу три проекти, які мають відношення до розмитнення автомобілів. Зокрема, один з них стосується упорядкування структури акцизу, а також внесення змін до Митного та Податкового кодексів.

Якщо законопроекти будуть прийняті, то нові та б/в автомобілі вже з січня 2021 року буде звільнено від акцизного податку. Це означає, що ввезти машину можна буде істотно дешевше. Наприклад, автомобіль 2005 р. в. з об’ємом двигуна 2,0 за ціною 3 тис. євро десь в Європі можна буде офіційно ввезти за 1,4 тис. євро проти 2300 — саме такий би була сума з додаванням мита і ПДВ.

В цілому такі умови будуть вигідні для українців. Однак експерти не поспішають радіти та говорять про негативні наслідки для країни. Перша і найголовніша — підвищене навантаження на інфраструктуру у зв’язку зі збільшенням кількості автомобілів, а друга — підвищена аварійність на дорогах.

Раніше повідомлялося про те, що над питанням зниження вартості розмитнення активно працюють громадські організації. Зокрема, вони збирають підписи під законопроектами.

Також ми писали про розкриту схему шахрайства в оформленні ДТП з автомобілями на єврономерах.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу