Прожитковий мінімум зросте через підвищення мінімалки

Поділитися:

Народні депутати, які виступили ініціаторами законопроекту під номером 3515, вважають, що збільшення прожиткового мінімум в обов’язковому порядку призведе до того, що підвищиться і рівень життя населення.

При цьому документ, за оцінками експертів, зовсім неоднозначний. Річ у тому, що у якості концепції був запропонований варіант обчислення прожиткового мінімуму шляхом використання середньої зарплати. Зокрема, пропонується у 2021 році встановити прожитковий мінімум на рівні від 40 до 50 відсотків (до 2031 року).

Головна ідея полягає в тому, щоб прожитковий мінімум перестав бути сумою, яка призначена для виживання. Замість цього це поняття має ототожнюватися з комфортним життям.

При цьому в законопроекті також йдеться і про те, що повинен змінитися показник середньої зарплати, а разом з ним принцип формування окладів чиновників і посадових осіб.

Раніше повідомлялося про те, що в Мінсоцполітики змінять прожитковий мінімум. Також від цього поняття хочуть відв’язати відразу кілька усталених сум — виплати, штрафи тощо.

Також ми писали про те, як зміняться розрахунки зарплат з підвищенням мінімалки.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу